Team page: Cardiologie Bronovo loopt vredesloop voor Thomas

Take action

About this team

Page author
Hendrik Jan Colijn
Campaign
'Bronovo in actie voor Thomas'

About My Charity

Vrienden van Bronovo | Bronovo Foundation

During the 'Run for Peace' at September 21 in 2013 seventeen nurses and doctors of the Bronovo Hospital ran for their collegue's two years young son, Thomas. Thomas has a very rare cancer, which can only be cured in the US. Last year several nurses and doctors teamed up and ran for Bronovo's Mother- Childcentre. Projects like these, need your support, as they cannot and will not be paid by governement aid.

Read more

Download Flash Plugin

Donations raised  2,738

Fundraising target  20,000

Cardiologie Bronovo loopt vredesloop voor Thomas


Zaterdag 21 september doen 17 medewerkers van de afdeling Cardiologie van het Bronovo Ziekenhuis mee aan de Vredesloop. Dit doen zij niet voor zichzelf maar voor Thomas. Het 2-jarige zoontje van een collega met een zeer agressieve vorm van kanker. Afgelopen mei bleek Thomas een grote tumor in zijn buikholte te hebben. Onderzoeken maakten duidelijk dat Thomas een Neuroblastoom heeft.

Meest ernstige vorm
Thomas heeft een Neuroblastoom in de meest ernstige vorm (stadium 4=hoog risico). De overlevingskans van Thomas is na intensieve chemotherapie, operatie, bestralingen en stamceltraplantatie 25%. Een vervolgbehandeling in Amerika, die nog niet in Nederland beschikbaar is, verdubbelt zijn overlevingskans. Daarom verwijst de kinderoncoloog Thomas voor deze vervolgbehandeling (immunotherapie) door naar het Childrens Hospital of Philadelphia.

Naar Amerika
Dit betekent dat het hele gezin voor een half jaar naar Amerika moet. Dat kost veel geld. De medische behandeling wordt weliswaar vergoed, de reis- en verblijfkosten van zijn papa, mama en twee broers (4 en 7 jaar) niet.

Dappere Thomas
Thomas is nu regelmatig in het ziekenhuis voor chemokuren. Hij ondergaat dit dapper en blijft een vrolijke, ondernemende jongen. Om deze blije peuter een toekomst te geven is behandeling in Amerika noodzakelijk. De afdeling cardiologie van het Bronovo draagt haar steentje bij door te lopen voor Thomas! Onder hen een cardioloog, hoofd van de poli, verpleegkundigen en leidinggevenden.


Read more